Tehnologie case modulare

Deseori am auzit intrebarea , printre cei interesati de casele pe structura usoara , care casa este mai buna , din metal sau din lemn.Evitam sa dam un verdict , fiecare varianta are avantajele si dezavantajele sale.Noi , la Modularia , prin folosirea acestei variante mixte lemn-metal incercam sa evitam dezavantajele ambelor structuri pentru a profita doar de ce are bun fiecare.

Metalul are o foarte buna stabilitate structurara si se comport excelent la transport si la manipulari iar lemnul ofera o caldura si un echilibru  ecologic greu de egalat.

 Cu peretii in sistemul nostru , chiar si in varianta standard , ajungem la o performanta energetica mult superioara unei case pe zidarie.

Va prezentam mai jos cateva sectiuni din care veti intelege mult mai bine performanta sistemului  constructiv al caselor noastre modulare.

O casa poate avea pierderi de caldura de pana la 25- 35% prin tavan, 25% prin peretii neizolati, 20% prin pardoseala neizolata si prin ferestre si alti 25% cu ajutorul curentilor de aer. Caldura se indreapta intotdeauna catre suprafetele reci, neizolate, si in acest fel temperatura din interiorul casei scade, iar necesarul de agent termic creste.

 Pentru a evita pierderea de caldura in sezonul rece, si totodata variatii mari de temperatura (la sistemul de incalzire cu soba pe lemne) intre noapte si zi , o casa trebuie izolata termic.

Pentru o casa ce are ca sistem de incalzire o centrala pe gaz sau electrica nu vorbim de variatii de temperatura deoarece se poate seta o temperatura ce se doreste a fi in incapere ; dar avem o crestere a facturii de mentinere a temperaturii stabilitate (ex.22 ° C) intre zi si noapte.

Sectiune-vedere exterioara

 

Sectiune-vedere interioara

 

Detalii perete

Valorile de performanta termica sunt calculate cu programul specializat Ubakus.

Detalii acoperis

Valorile de performanta termica sunt calculate cu programul specializat Ubakus.

Detalii pardoseala

Valorile de performanta termica sunt calculate cu programul specializat Ubakus.