Multe persoane se gândesc la case de lemn ca alegerea potrivită pentru petrecerea concediului, la cabane de munte sau la case de vacanță, reședințe periodice. Te-ai gândit însă la varianta unei locuințe permanente construite din lemn?

Casele modulare din lemn sunt o opțiune inteligentă în ceea ce privește confortul, aclimatizarea, precum și pentru sănătatea locatarilor sau impactul asupra mediului înconjurător. Lemnul este un material bioenergetic și ecologic. Flexibil, rezistent, ușor și durabil, lemnul este potrivit pentru majoritatea terenurilor și construcțiilor. Dacă îți surâde ideea unei case de lemn în care să te poți muta în scurt timp, în loc să aștepți ani de zile pentru finalizarea unei construcții din beton, iată, în acest articol, ce aspecte ar trebui să ai în vedere.

Unde dorești amplasarea unei case de lemn?

Amplasarea unei case de lemn trebuie să țină cont în primul rând de locul în care va fi instalată construcția modulară și de destinația acesteia. Pentru o casă de vacanță, cerințele vor fi altele decât pentru o locuință permanentă. În casa de vacanță, lemnul este un material care se va integra perfect în peisaj, imprimând o alură rustică. Pentru această situație, vei dori să te bucuri cât mai mult de peisaj, deci construcția trebuie să aibă elementele necesare, ferestre largi și o terasă generoasă.

Pentru locuința permanentă, intimitatea, spațiul suficient pentru desfășurarea activităților curente, numărul de camere care să îi satisfacă pe toți membrii familiei și toate funcționalitățile necesare unei existențe moderne, sunt aspect esențiale.

O casă de lemn modulară se poate instala atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Dacă nu sunt prevederi speciale în planul de urbanism al cartierului sau satului în care vrei să locuiești temporar sau permanent, cu siguranță nu îți va fi greu să obții autorizația de construcție. La Modularia dispunem de o gamă variată de modele, din care poți alege designul care să se încadreze în peisaj, să îți satisfacă viziunea estetică arhitecturală și să îndeplinească și criteriile de funcționalitate.

Care va fi suprafața unei case de lemn potrivită numărului de membri ai familiei?

Suprafața utilă într-o locuință depinde în principal de numărul de membri ai familiei, dar și de stilul de viață și de nivelul de trai. Pentru o familie cu doi copii, un apartament cu trei camere construit în perioada 1978-1986 avea în jur de 60-68 mp. Standardele ultimilor ani au ridicat această valoare la 72-76 mp.

Casele de lemn sunt disponibile cu suprafețe utile de la 42,2 mp, cu două dormitoare, living și baie, până la 88 mp, cu trei dormitoare, living și două băi. Sunt deci opțiuni diverse pentru familii la început de drum, proaspăt întemeiate, dar și pentru familii cu doi sau trei copii.

Stilul de viață este, de asemenea, important pentru alegerea casei potrivite în materie de suprafață. Pentru persoanele care execută muncă de birou și lucrează de acasă, este foarte important să aibă la dispoziție o cameră rezervată unor astfel de activități.

Suprafețelor utile amintite li se adaugă terase generoase, care vor întregi experiența traiului într-o casă modulară din lemn.

Alege case din lemn construite cu tehnologie modernă, pentru eficiență energetică și confort!

Nu orice case din lemn îți pot asigura eficiența energetică și confortul dorit. Modularia are un proces de construcție inovativ, prin tehnologia timber-frame, tehnologie optimă pentru construcția caselor modulare din lemn. Rezultatul este case din lemn ce corespund standardului NZEB (Nearly Zero Energy Building – Directiva europeană nr. 31/2010 privind performanța energetică a clădirilor), beneficiind de o excelentă izolare termică. Avantajul lemnului în construcția caselor modulare NZEB este acela de a asigura eficiența termică dorită la o grosime a peretelui mai mică, de 15 cm fata de 25-30 cm pe zidărie.

În etapa de concepție și calibrare a pereților prefabricați sunt utilizate softuri de proiectare avansate, cum ar fi Cadwork, care reduce la minimum riscul unor erori în producție și pe șantier.

Alegerea unei case de lemn modulare poate fi o adevărată provocare, având în vedere varietatea mare de opțiuni disponibile pe piață. Ținând cont de aspectele menționate în acest articol, la Modularia vei găsi cu siguranță o casă potrivită pentru nevoile familiei tale, pentru performanța energetică dorită și pentru stilul de viață care te caracterizează, indiferent că vrei o casă de vacanță sau o locuință permanentă, o casă la țară sau într-un cartier rezidențial dintr-o oraș mare.