Visul multor persoane este de a avea propria casă, dacă se poate să aibă și aspectul dorit și să fie rapid finalizată construcția. De cele mai multe ori, eforturile, investiția și timpul de executare depășesc estimările și rezultatul final este tot mai departe, testând răbdarea proprietarilor. Alegând un model de case de lemn la cheie, nu va mai trebui să aștepți ani de zile până să te muți în locuința visurilor.
Casele de lemn modulare satisfac astăzi cu succes nevoile multor categorii de persoane, oferind o serie de beneficii, datorită materialului cald, natural și tehnologiei de ultimă generație. Să vedem însă, în cele ce urmează, care sunt avantajele unei case de lemn la cheie în termeni de confort, design și eficiență energetică.
Case de lemn la cheie – construcții modulare gata de asamblat
Dacă te întrebi cât de repede poate deveni visul tău realitate, află că nu trebuie să aștepți prea mult când este vorba despre case de lemn la cheie. Acestea sunt proiectate și realizate în fabrică, din module atent construite și asamblate, în urma unor măsurători riguroase, cu softuri specializate.
Odată executate, după modelul ales de proprietar, în funcție de suprafața utilă, design și numărul de camere, casele modulare sunt ușor de montat pe șantier, operațiune care se realizează rapid, de către constructor, fără ca tu să ai nevoie să cauți o nouă echipă de constructori sau o firmă specializată.
În cât timp se face montajul pe teren al unei case de lemn la cheie?
Dacă execuția unei case modulare din lemn se face în doar câteva săptămâni, montajul pe șantier te va surprinde și mai mult prin rapiditatea cu care se realizează. În numai câteva zile, casa visurilor tale poate deveni locuința confortabilă care te așteaptă să îi personalizezi interiorul și să îi dai viață cu pasiunile și activitățile tale.
Pentru instalare pe teren, ai nevoie de o fundație existentă. În foarte scurt timp, deasupra acesteia se va ridica o casă cu designul dorit de tine, cu acoperiș clasic, triunghiular sau cu acoperiș plat, după preferințe, pe care o poți decora în stil clasic, rustic sau modern, spațiul și luminozitatea interiorului permițând punerea în practică a oricăror idei creative.
Am prevăzut pentru tine instalațiile sanitare și termice necesare, precum și instalația electrică. Ai nevoie doar de racorduri la sursele de apă, căldură și electricitate.
Modularia dispune de utilaje performante și de personal calificat pentru execuție și montare pe șantier. De asemenea, între dotările firmei se numără și un pod rulant care permite încărcarea modulelor cu ușurință, în condiții optime, astfel încât acestea să ajungă la tine și pe teren fără nicio vătămare.
Ce posibilități de personalizare îți oferă o casă de lemn la cheie?
Pentru o casă de lemn modulară ai la dispoziție nouă modele, dintre care poți alege designul care se potrivește mai bine cu terenul, amplasarea, planul urbanistic al zonei, mediul rural sau urban în care vrei să locuiești temporar sau permanent. De asemenea, poți opta pentru un spațiu util de la 42,2 mp și până la 88 mp, pentru modele cu două sau trei dormitoare plus living, cu una sau două băi.
Visezi o locuință simplă și modernă, luminoasă și confortabilă? Modelele cu acoperiș plat îți vor satisface dorința. Sau te încântă mai mult designul cu acoperiș unghiular, clasic sau rustic, de cabană de munte? Ai la dispoziție și această variantă și posibilitatea de a te conecta permanent cu priveliștea naturii din jur sau a grădinii tale îngrijite.
Confortul caselor modulare din lemn poate fi sporit prin adăugarea unor opțiuni precum deck terasă din pin termotratat, termosistem din vată bazaltică și un modul magazie, care îți va servi drept anexă a gospodăriei. Sistemul de tarifare este transparent și nu îți oferă surprize neplăcute. Vei ști de la început care este valoarea investiției, fără cheltuieli suplimentare, fără materiale de construcție peste necesarul prevăzut și fără echipe de muncitori schimbate.
Care este eficiența energetică a unei case de lemn modulare?
Principiile de bază după care Modularia execută case de lemn la cheie sunt modularitatea și NZEB (Nearly Zero Energy Building). Dacă despre modularitate am dezbătut pe larg în conținutul articolului, să ne optim asupra performanței energetice.
O casă construită după standardul NZEB are facturi la întreținere cu 40-60 % mai mici decât o locuință clasică. Iar acest lucru se datorează performanței termice superioare a elementelor componente, etanșeității la aer, punților termice reduse și tâmplăriei performante. Lemnul este un material cald, versatil, sustenabil, din sursă regenerabilă, ușor și mai puțin rigid, ceea ce îi asigură o rezistență optimă la cutremure. Un alt avantaj al lemnului este că se poate obține performanța termică dorită a locuinței cu o grosime mai mică a pereților decât în cazul construcțiilor din beton.
Casele modulare din lemn pot reprezenta un vis împlinit în materie de locuințe temporare și permanente, datorită designului versatil, farmecului indubitabil al materialului natural, posibilităților multiple de asamblare pe teren, cât și de personalizare a interiorului, astfel încât proprietarii să se bucure de căminul confortabil și eficient energetic pe care și l-au dorit.